COVID-19: Është dhjetëfishuar shkalla e transmetimit në Evropë

434

Vlerësimi i rishikuar që transmetimi i koronavirusit është rritur në shumicën e vendeve evropiane.

Vlerësimi i rishikuar i Qendrës Evropiane për Parandalimin e Sëmundjeve për rreziqet e paraqitura nga koronavirusi në Evropë dhe Mbretërinë e Bashkuar duket i dobët.

Qendra vlerëson se në 14 ditë numri i rasteve të reja të sëmundjes u rrit nga 3.3% në 36.1% për 100,000 banorë, është 10 herë më shumë.

Sipas vlerësimit të rishikuar, transmetimi koronar është rritur në shumicën e vendeve evropiane