Dekreti anti-emigrantë, 5 milionë njerëz kanë nënshkruar një letër të hapur kundër Trump

Bota Kryesore

Më shumë se 4.9 milion njerëz në mbarë botën kanë nënshkruar në internet një letër të hapur presidentit amerikan Donald Trump, i cili refuzoj politikat diskutueshme, duke përfshirë edhe dekretin anti-emigrante.

Në letrën e hapur publikuar në faqen e internetit Avaaz shkruhet midis të tjerave se “Bota refuzon terror, fjalën tuaj të urrejtjes dhe intolerancës. Ne refuzojmë mbështetjen që tregojnë torturën, thirrjet tuaja për vrasjen e civilëve dhe të nxitjes tuaj të përgjithshëm ndaj dhunës. Hedhim poshtë komentet fyese ndaj grave, myslimanëve, meksikanë dhe miliona të tjerë që nuk janë si ju, nuk flasim si ju apo nuk i luten të njëjtit zot me ju “.

Letra ishte e postuar në faqen e internetit një javë pas Trump nënshkroi një dekret presidencial që ndalon hyrjen në SHBA të gjithë refugjatëve, për një periudhë prej 120 ditësh që pengon hyrjen e personave nga Iran, Irak, Siri, Jemen, Sudan , Libia dhe Somalia për 90 ditë.