“E bukura dhe bisha” shënon rekord, hyn në listën e filmave miliarderë

Kulture

Klotilda Saracini  / Filmi i Disney “E bukura dhe bisha” nuk ka zhgënjyer pritshmëritë , duke tejkaluar të ardhurat miliardere dhe duke përfunduar në listën e filmave që kanë mbledhur më shumë të ardhura në historinë e Hollywood.

I dalë në 16 mars, filmi me protagonistë Emma Watson dhe Dan Stevens javë pas jave ka shënuar rekord në të gjithë botën ku 436 milionë dollarë janë fituar në SHBA dhe 557 të tjerë në kinematë botërore.

Disney ka të gjitha arsyet për të festuar “E bukura dhe bisha” është filmi i dytë live action që arrin një miliard dollarë pas “Alice in Wonderland” të 2010.

Ndërkohë në listën e filamve miliarderë, 14 tituj nga 29 janë vepra të Disney. Filmat më të afërt janë “Rogue One: A Star Wars Story”, “Capitain America: Civil War”, “Alla ricerca di Doris” e “Zootropolis”.

Filmi me regji të Bill Condon u mbështet në një promocion të madh dhe një kast yjesh. Përveç Dan Stevens dhe Emma Watson në rolet e Bishës dhe të Bukurës, gjejmë edhe Luke Evans në atë të Gaston, Emma Thompson në atë të Mrs. Bric, Kevin Kline ka rolin e babait të Të bukurës, Josh Gad atë të Lefou, Ian McKellen është ora Tockins, ndërsa Ewan McGregor ka rolin e Lumière.

FILMAT MILIARDERË:

1)”Avatar” 2.78 miliardë

2) “Titanic” 2.18 miliardë

3) “Star Wars – Il risveglio della Forza” 2, 06 miliardë

4)”Jurassic World” 1.67 miliardë

5) “The Avengers” 1.52 miliardë

6) “Fast & Furious 7″ 1.52 miliardë

7)”Avengers: Age of Ultron” 1.40 miliardë

8) “Harry Potter e i Doni della Morte – Parte 2” 1.34 miliardë

9) “Frozen” 1.28 miliardë

10) “Iron Man 3” 1.21 miliardë

11) “Minions” 1.16 miliardë

12) “Captain America: Civil War” 1.15 miliardë

13) “Transformers 3” 1.12 miliardë

14) “Il signore degli anelli – Il ritorno del re” 1.12 miliardë

15) “Skyfall” 1.10 miliardë

16) “Transformers 4 – L’era dell’estinzione” 1.10 miliardë

17) “Il cavaliere oscuro – Il ritorno” 1.08 miliardë

18) “Toy Story 3” 1.07 miliardë

19) “Pirati dei Caraibi – La maledizione del forziere fantasma” 1.07 miliardë

20) “Rogue One: A Star ëars Story” 1.05 miliardë

21) “Pirati dei Caraibi – Oltre i confini del mare” 1.04 miliardë

22) “Jurassic Park” 1.03 miliardë

23) “Alla ricerca di Dory” 1.03 miliardë

24) “Star Wars: Episodio I – La minaccia fantasma” 1.03 miliardë

25) “Alice in Wonderland” 1.02 miliardë

26) “Zootropolis” 1.02 miliardë

27) “Lo Hobbit – Un viaggio inaspettato” 1.02 miliardë

28) “The Dark Knight” 1 miliard

29) “La Bella e la Bestia” 1 miliard /ATSH/