E BUKURA E DHEUT

Kulture

 

Filloi ta zhveshte pelhuren

Ngjyre dashurie.

Mendoni qe do te ma terheqte vemendjen

U befasova edhe nga ajo.

 

Hoqa syzet ,ajo filloi te uleras

Si duket kishte harruar qe une shoh me mendje,

Dhe jo me kapak te futur ne fytyre.

Kishte kohe qe me shoqeronte

Xhami, me ramin e tij

 

Qe pa te s’shihja as njerezit qe doja

E lere ata qe s’deshiroja me i pa me sy.

Filloi te me thumbonte me fjale

Nuk iu realizu plani qe deshironte.

 

Eh shkreta kujtonte

Se luante akoma me letra.

Kujtonte si isha gjenari qe

Marrte vajza si i thoshte

Mendja.

 

Pranvera Qerimi