Emigracioni / Conte : Kufijtë italianë janë kufijtë evropianë

751

Miliona refugjatë kanë përshkuar nga deti Mesdhe në vitet e fundit për të aplikuar për azil në BE. Fluksi ka çuar në një reagim i ashpër anti-emigrant në Itali, ku shumë ardhurit për herë të parë u ul, dhe në Gjermani, destinacioni përfundimtar i preferuar për shumë refugjatë. Conte, i cili ishte për vizitë në Gjermani për herë të parë që nga marrja e detyrës më 1 qershor, tha se Italia dëshironte ndryshime në rregullat e emigracionit të BE-së për të siguruar vendet e tjera të BE-së të ndarë barrën e trajtimit të refugjatëve. Rregullat aktuale parashikojnë që refugjatët duhet të regjistrojnë kërkesën e tyre për azil në vendin e parë të BE-së ku ata arrijnë. “Kufiri italian ka kufij evropianë,” tha ai.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: