Sondazhi serb : Sa i pëlqejnë grekët serbët dhe sa shqiptarët

Rajoni

Në një sondazh të kryer nga agjensia Tanjug lidhur për marrëdhëniet midis shqiptarëve dhe serbëve, se sa vlerësim të lartë kanë për grekët, njerëzit e të dy vendeve të Ballkanit.

Të dhëna interesante erdhën nga një sondazh i kryer disa ditë më parë nga agjencia serbe Tanjug mbi imazhin e dy popujve për marrëdhëniet midis tyre dhe vendeve fqinjë. Hetimi zbulon se të dy vendet ( serbët dhe shqiptarët) kanë vlerësime të larta për grekët.

Studimi :

Në veçanti, në Serbi (rajonet e Kosovës dhe Metohi përjashtonin votimin) grekët u renditën së pari në pozitë pozitive me 43%, pasuar nga Malazezët (20%) dhe Shkupi (18%). Nga ana e tyre, shqiptarët kanë një qëndrim pozitiv për grekët në 22%, duke u renditur e dyta pas italianëve (44%) dhe para malazezëve (16%).

Sa i përket imazhit negativ, serbët më shumë nuk i pëlqejnë kroatët (45%) sesa shqiptarët (33%), ndërsa shqiptarët në rreth 68% kanë një imazh negativ për serbët.

Sondazhi i kryer me një mostër prej 1000 banorësh për çdo vend dhe u realiyua me mbështetjen e Ambasadës Norvegjeze në Beograd.