Energjia elektrike: Subvencione 900 milionë euro për familjet dhe ndërmarrjet e vogla dhe të mesme perfitojnë 1,160,000 profesionistë

113

Në përfitimet që do të subvencionohen përfshihen edhe shtëpitë studentore – 900 milionë euro paketa totale e masave për konsumatorët vendas dhe profesionistë.

Mbështetja më e madhe e qeverisë që qeveria ka dhënë për familjet dhe bizneset deri më sot janë masat e prillit si pasojë e shpërthimit të çmimit të gazit të shkaktuar nga kriza ukrainase.

Rregulloret horizontale të shpallura dje nga Ministri i Mjedisit dhe Energjetikës, z. Kostas Skrekas, parashikojnë një subvencion për familjet greke me një rritje të subvencionit me 80% krahasuar me muajin shkurt nga 40 euro në 72 euro. Akoma më e madhe është rritja e ndihmës përkatëse për Tarifën Sociale (TAF) e cila është nga 53 euro në mars në 87 euro në prill.

Për herë të parë ka një targetim të veçantë dhe të dyfishtë për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të tensionit të ulët dhe dyfishimin e zbritjeve për konsumatorët profesionistë nga 65 euro/MWh në mars në 130 euro/MWh në prill.

Rrjeti i sigurisë shtrihet në 1,160,000 objekte profesionale si restorante, dyqane, kioska, dyqane rrobash, parukeri, zyra, furra buke.

Për të gjithë ata subvencioni shtesë do të jetë 100 euro/MWh, i cili do t’u jepet profesionistëve me energji elektrike deri në 25 kva, duke e rritur masën e mbështetjes shtetërore në 230 euro/MWh.

Njëkohësisht, këtyre kompanive do t’u sigurohet financim shtesë prej 75 milionë eurosh për subvencionimin retroaktiv të të gjithë konsumit të energjisë elektrike nga fillimi i vitit deri në mars, me qëllim përthithjen retrospektive të 80% të klauzolës së rregullimit.

Burimi: newmoney.gr
Këtë e pëlqejnë %d blogues: