Festivali i muzikës drejton sytë nga Fustanella

Kulture

Veshja karakteristike dhe veçanërisht fustanella është një prej simboleve më të përkryera të traditës së kostumeve shqiptare.

Në eventin ndërkombëtar të muzikës “Fustanella festival” që po zhvillohet në qytetin e Gjirokastrës, vlerat tradicionale të fustanellës promovohen nga artistë shqiptarë dhe të huaj. Pjesmarrësit në festival apelojnë që vlerat e veshjes popullore shqiptare dhe veçanërisht fustanellës të mos harrohen dhe tjetësohen.

“Fustenalla Festival” me muzike nga Robert Bisha dhe shumë artistë të tjerë ka gjallëruar qytetin e gurtë duke tërhequr edhe shumë vizitorë dhe grupe turistike.