Fruti që do t’ju largojë nga stresi

Shendeti

A mund të na ndihmojë dieta të përballemi me ankthin dhe depresionin? E megjithatë mundet!

Ekziston një frut që mund t’ju relaksojë dhe të gëzojë, në mënyrën më të lezetshme. Arsyeja për bananen tonë të preferuar!

Banania është një nga frutat më të dobishme sepse i siguron trupit energjinë e nevojshme dhe është e pasur me shumë lëndë ushqyese. Ka shumë fibra dhe furnizon trupin me vitamina A, B, C, E si dhe me mikroelementë po aq të nevojshëm si kaliumi (mbulon 25% të nevojave ditore të trupit tonë për kalium), hekur, kalcium, selen, zink, magnezi.

Prandaj, banania rezulton të jetë veçanërisht e dobishme dhe konsumimi i saj i përditshëm (pa ekzagjerim në sasi, me rekomandimin e ekspertëve nga një deri në tre) ndihmon trupin.

Shihni më poshtë se ku ju ndihmon:

Lehtëson urthin, pasi vepron si një antiacid.
Rrit funksionimin e mirë të trurit dhe jep qartësi mendore.
Lufton stresin. Banania përmban triptofan, një lëndë ushqyese e vlefshme, e cila në trup shndërrohet në serotonin, e cila nga ana tjetër ka aftësinë të na qetësojë, të na relaksojë dhe të përmirësojë disponimin tonë.
Rrit energjinë në trup. Hulumtimet tregojnë se dy banane ofrojnë energji të mjaftueshme për një stërvitje të fortë 90-minutëshe. Nuk është rastësi që atletët hanë një banane para çdo ndeshjeje apo stërvitjeje.
Rekomandohet për ata që kanë anemi, pasi ka një përmbajtje të lartë hekuri, ndërsa mund të stimulojë prodhimin e hemoglobinës në gjak.
Redukton rrezikun e presionit të gjakut. Sipas Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave, për shkak se është jashtëzakonisht i lartë në kalium dhe i ulët në kripë, ndihmon në uljen e rrezikut.