Gjenden 420 eshtra te ushtareve grek në Shqiperi

921

Greqi/ Arkivat e Drejtorisë së Historisë së Ushtrisë raportojnë se që nga fillimi i luftës deri më 28 prill 1941 humbjet, dhe të zhdukurit, në frontin shqiptar arritën në 13,936 oficerë dhe ushtarë.

Nga totali i të vdekurve në operacionet kundër italianëve, 7,796 mbetën në Shqipëri, të varrosur ose të pa varrosur, ndërsa 5,960 u varrosën në varreza brenda territorit grek.

Nga studimi i arkivave ka pasur prova konkrete se varrezat ushtarake ishin organizuar në rajonet Dragot, Delvine, Vodino, Himare, Ersek, Devoll, Vuliarates, Pogrades, Permet, Kelicyre, Korce Bogas, Rodon, Morave, Qiparos, Plativouni, Trembeshine, Punte Norne, Sloutar dhe zona të tjera.

Numri i të vdekurve grekë arrin në 7,796 oficerë dhe ushtarë. Deri më 28 prill 1941, humbjet greke arritën në rreth 4,038 oficerë dhe ushtarë të vdekur. Shumë nga të vdekurit nga forcat e tyre u braktisën…

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: