Politikat e BE-së çuan në rritje trafikimin e refugjateve në Libi

897

 

Një studim i kohëve të fundit nga ana e iniciativës REACH, financuar nga UNHCR-ja, ka gjetur se masat e Bashkimit Evropian, në Libi që nga fillimi i vitit të kaluar kanë çuar në një rritje në rrugët e trafikimit të brendshëm, si dhe kushtet e jetesës së emigrantëve në vend nuk janë përmirësuar.

Në të njëjtën kohë, pikat e nisjes përgjatë zonës bregdetare janë rritur, me një rritje në qendrat e trafikimit përgjatë bregdetit lindor, sidomos në Tobruk, Ejdabia, Jalu, Marada, dhe Sirte. Studimi fokusohet në ndryshimet dhe tendencat në rrugët e migracionit në Libi.

Pikat e hyrjes përgjatë kufijve jugore të Libisë janë të shumëllojshme, me refugjatët dhe migrantët që vijnë gjithnjë e më shumë në vend nga Algjeria dhe Çad. Rritja e shpërndarësve të trafikimit në bregun lindor korrespondon me një rritje të investimeve në operacionet antitrafik që filluan në Perëndim në fillim të vitit 2017.

Në pritje që do të merren në bregdet e të largohen drejt një vendi evropian, emigrantët janë duke jetuar në varfëri, pa punësim të qëndrueshëm, marrëdhëniet me komunitetin dhe strehë, në të cilën ata mund të mbrojnë veten e tyre. Kushtet e migrantëve në qendrat e paraburgimit mbeten të pandryshuara

REACH tha se situata e refugjatëve dhe emigrantëve jashtë qendrave të paraburgimit në vend përfshin rrezikun e rrëmbimit, grabitje nga militantët…

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: