Gjermania fillon rikthimin e 3.000 refugjatëve në Greqi

Bota

gjermania kthen emigrantet ne greqiGjermani i ka konsideruar të tepërt numrin e refugjateve në Berlin, ku në muajin dhjetor priten rikthimet e refugjatëve nga ajri, fillimisht në Heraklion dhe Chania të Kretës.

Ky veprim bëhet sipas Rregullores Dublin 3, një anëtar i Bashkimit Evropian ka të drejtë për të dërguar në një vend tjetër të BE-së, ata refugjatë që konsideron të tepërt në territorin e saj refugjatët. Një gjë është e vertetë se ky vend po mban numrin më të madh të refugjatëve, ku vitin e kaluar numri i tyre ishte mbi 1 milionë. Ky kthim i refugjateve ne Greqi perbën fazen e parë, por njëkohësisht ka ngritur ne kembe popullin e Kretes.

Vendimi i Gjermanisë u miratua edhe nga qeveria greke dhe filloi zbatimin e projektit të kryesuar nga ministri i Politikave të Migracionit, Z. John Mouzala, i cili kryesoi takimin famëkeq në Heraklion dhe njoftoi transferimin e mijëra refugjatëve në Kretë. Ndërkohë, sipas të dhënave në dispozicion, kostoja e vërtetë që ka pësuar Greqia nga fillimi i fluksit, llogaritet më shumë se dy miliardë euro.

Bashkimi Evropian ka ndarë deri tani për refugjatët në 330 milion euro, por jo në qeverinë greke, por janë dhënë shoqata joqeveritare OJQ-të, nga të cilat më shumë në jashtë greqisë.

Këto janë konfirmuar nga media ne Greqi.