Erdogan: “Ne do të pushtojmë Evropën me refugjatët në qoftë se ju nuk na japin vizë”

Bota

kercenon erdogani 2Deklarata e bërë pak ditë më parë nga Presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker se “Në qoftë se Turqia dëshiron të bëjë progres në çështjen e vizave, duhet të përmbushë të gjitha angazhimet që ka ndërmarrë ndaj BE-së, përsa i përket problemit të refugjatëve, duket  se ka zemëruar Erdogan.

Presidenti turk ka filluar përsëri kërcënimet e reja dhe të drejtuar liderëve të BE-së në një konferencë për shtyp, theksoi se nëse është e nevojshme do të lëshoj një përmbytje me refugjatë, në territorin e BE-së, nëse nuk ka progres në negociata, në mënyrë që qytetarët turq që udhëtojnë në Evropë, nuk kanë nevojë për lëshimin e një vize të veçantë: Ne duam të vazhdojmë rrugën tonë për në BE pa viza.

Kjo është e drejta jonë “, tha ai dhe shtoi:” Pra, ne duhet më në fund të sigurojmë një zgjidhje për liberalizimin e vizave. Ne besojmë se në fund të fundit, sensi i llogjikës së përbashkët do të dominojnë në takimet. Nëse kjo nuk bëhet, atëherë ne nuk mund të marrim hap drejt marrëveshjes së ripranimit. “

Ne kujtojmë se bregdeti turk ka rreth dy milionë emigrantë të cilët presin të kalojnë në tokën evropiane, dhe madje edhe një milion jeton në pjesën tjetër të Turqisë. Presidenti turk kritikon qëndrimin e evropianëve pas grushtit të shtetit në tentativë në vendin e tij, duke theksuar se ne presim Evropën në një rast të tillë, për të qëndruar në mënyrë më aktive në anën e Turqisë.