Hawking: Llojet e njeriut do humbasin nëse nuk do të ndryshojë qëndrimi përball parasë dhe pasurisë

Shkencë

Hawking- «Llojet e njeriut do të jenë të humburaFizikani i njohur britanik thotë me pesimisëm për të ardhmen e njerëzimit, nëse nuk ka ripërcaktuar vlerën e parave dhe pasurisë në shoqërinë moderne.

Stephen Hawking, në esenë e tij në The Guardian, paralajmëron se speciet njerëzore do të humbasin nëse ju vazhdoni qëndrimin para Brexit e njerëzve rreth parave dhe pasurisë.

Ai fton, Britanin e Madhe, pas daljes së saj nga Bashkimi Evropian, të rishikojë vlerën e parave dhe të pasurisë, për të siguruar shpresë për të ardhmen. Në të vërtetë beson se rezultati i referendumit është ndikuar nga mënyra në të cilën prioritizon mallrat bashkëkohore materiale të shoqërisë. Sa për pasojat e referendumit, këto vlerësime që do të kenë një ndikim negativ në kërkimet shkencore. Sipas fizikantit të njohur britanik, Brexit do të ketë një ndikim negativ në studimet  kërkimore për studentët me probleme të aftësisë së kufizuar.

“Unë kam folur në të kaluarën për shqetësimin tim se shkurtimet e shpenzimeve grante nga qeveria në Britani mund të ndikonte negativisht për studentët me aftësi të kufizuara. Kjo mbështetje financiare më ndihmoi shumë gjatë karrierës time. Në rastin tim, natyrisht, paratë jo vetëm më ndihmuan për të bërë karrierën time, por me mbajti fjalë për fjalë të gjallë! “Tha Stephen Hawking në esenë e tij. Si një person me aftësi të rënda të kufizuara, ai e bëri të qartë se për të paraja është vetëm një mjet për të bërë punë e tij dhe se ajo kurrë nuk ka qenë në gjendje për të vlerësuar mbajtësit e pasurisë që e mbështetën financiarisht.

“Njerëzit duhet të fillojnë të vënë në pikëpyetje vlerën e pasurisë neto. Është njohja më e rëndësishme se sa të holla? Mund të kemi diçka të vërtetë, jemi thjesht kujdestar kalimtar? “Tha ndër të tjera. Hawkings i bën thirrje Britanisë për të ndryshuar qëndrimin e përgjithshëm ndaj parasë dhe biseduar për bashkëpunimin e qytetarëve për një vizion të përbashkët

“Le të punojmë së bashku për vizionin tonë të përbashkët dhe kjo përpjekje mund të sigurojë që njerëzimi mund të mbijetojë. Ne duhet të përshtatemi, të mendojmë dhe të ndryshojmë disa nga supozimet tona themelore në lidhje me atë që do të thotë nga pasuria afat, posedim të pasurisë, çka është e imja dhe çfarë është juaji. Ashtu si fëmijë, ne duhet të mësojmë për të ndarë. “