Gjermania: Nuk ka konsensus me Greqinë për vonimin e ribashkimit të familjeve të refugjatëve

1024

Zëdhënësi i Ministrisë së Brendshme gjermane, Johannes Ntimrot ka theksuar se dispozitat e Rregullores së Dublinit që zbatohen është burokratike dhe konsumon kohë.  Gjithashtu ka publikuar numrin e refugjatëve që kanë lëvizur nga ky këndvështrim nga Greqia në Gjermani që nga fillimi i vitit.

“Ne kemi theksuar në mënyrë të përsëritur se nuk është e vërtetë që Gjermania, në konsultim me qeverinë greke, që është larguar nga Dublini në drejtim të bashkimit familja. Ka pasur një sërë kontakash mbi këtë çështje, në nivel dypalësh dhe brenda Këshillit të Ministrave të Brendshëm të BE-së, dhe ne ndjehemi se jemi të përkushtuar ndaj Rregullores së Dublinit që është ende në vend dhe natyrisht që po merremi seriozisht me obligimet që rrjedhin prej tyre, si dhe po i zbatojmë ato. Tani ekziston – të paktën në një nivel teorik – dhe pajtimi sipas marrëveshjeve aktuale të Dublinit për kthimin në Greqi”.”Tani ekziston – të paktën në një nivel teorik – dhe pajtimi sipas marrëveshjeve aktuale të Dublinit për kthimin në Greqi. Përveç kësaj, siç u tha, autoritetet gjermane marrin parasysh mundësinë e ribashkimit familjar dhe kur planifikojnë të zhvendosin refugjatët. Gjermania deri më tani ka mirëpritur numrin më të madh të njerëzve nga Greqia”, përfundoi zoti Johannes Ntimrot
Këtë e pëlqejnë %d blogues: