Gjyqi i Agimit të Artë: 39 në burg midis tyre dhe kryetari i saj.

233

Sot u zhvilluar seanca 465 pas një maratone prej 5.5 vitesh, nën drejtimin e Kryetares së Gjykatës Penale të Apelit me tre anëtarë ku vendosi edhe dënimet me burg me mbi 13 vite për anëtarët e partisë naziste akuzuar si organizatë kriminale.

Gjatë gjykimit të partisë naziste Agimi i Artë

Pas vendimit të sotëm të gjykatës, të burgosurit po çohen në burg midis tyre dhe kryetari i saj Nikos Michaloliakos si dhe zëdhënësi i kësaj partie Elias Kasidiaris, ndjekur nga Ioannis Lagos, George Germenis, El.Panagiotaros, Artemis Mattheopoulos, Christos Pappas. Të gjithë janë shpallur fajtorë për drejtimin e një organizate kriminale dhe janë dënuar me 13 vjet burg dhe 6 deri në 8 muaj burg, përveç Artemis Mattheopoulos i cili u dënua me 10 vjet burg.

Për sulmin në dëm të një peshkatari egjiptian do të futen në burg dhe D. Agriogiannis, Markos Eugenikos, të dy të dënuar me shtatë vjet burg dhe Anastasios Pantazis, ish shefi i shtabit të Perama, i cili është dënuar me 10 vjet burg dhe 24 vjet burg, do të gjenden pas hekurave për sulm ndaj peshkatarëve egjiptianë.

Të dënuarit që po dërgohen në burg për krimin e anëtarësimit në një organizatë kriminale janë: Nikolaos Apostolou (7 vjet burg), Antonis Gregos (6 vjet burg), Polyvios Zisimopoulos (6 vjet), Panagiotis Iliopoulos (7 vjet burg), N 7 vjet), Dionysios Liakopulos (gjashtë vjet burg), Nikolaos Michos (gjashtë vjet, atij iu dha lehtësimi), Konstantinos Barbarousis (gjashtë vjet burg), Thomas Barekas (gjashtë vjet e 2 muaj), Nikos Papavassiliou (B) Popori (7 vjet burg), Vassilios Siatounis (gjashtë vjet), Christos Stergiopoulos (gjashtë vjet) dhe Athanasios Stratos (gjashtë vjet) G. Tsakanikas.

Vlen të përmendet se Dionysis Liakopulos dhe Christos Stergiopulos po kthehen në burg. Ata janë dënuar në një gjyq tjetër për vrasjen e emigrantit pakistanez Lukman Sahzat. Dënimi i tyre ishte në shkallë të dytë dhe ata kishin kryer 3/5 e dënimit, si rezultat i të cilit ata u lanë të lirë nga burgu, ndërsa pas vendimit të sotëm ata do të kthehen në qeli.