Ish-kryeministri Tsipras: Fitore e Demokracisë, ngjarrje historike për Greqinë dhe Evropën

181

Kryetari i opozitës dhe ish-kryeministri Aleksis Tsipras e karakterizoi dënimin përfundimtar të Agimit të Artë si një ngjarje historike dhe batalionet e bastisjeve në burg.

“Një ngjarje historike për Greqinë dhe Evropën”, “fitorja e Demokracisë dhe sundimit të ligjit”, keshtu e karakterizoi vendimin e sotëm për organizatën kriminale të Agimit të Artë, ish-kryeministri i Greqisë Z. Alexis Tsipras. Kryetari i SYRIZA – Aleanca Progresive thekson se ky gjykim nuk është fundi, por “rasti për një fillim të ri”, për “heqjen e gjithçkaje që lind fashizmin”, “është mundësia e kundërsulmit të madh të botës demokratike dhe të ideve të tij “.

Ai thekson se furnizimi historik i kujtesës, investimi në dije dhe arsim, solidariteti, pohimi, lufta për një jetë më të mirë, këmbëngulja për të vërtetën dhe ndershmërinë, “nga media në, natyrisht, skena qendrore politike” , janë “armët e një Demokracie të fortë”.

Veçanërisht, në një postim në Facebook, udhëheqësi i opozitës, thekson se “12 Tetori 1944, ishte dita kur trupat naziste po largoheshin nga Athina dhe një popull i tërë po festonte lirinë e tyre”, për të shënuar se sot, “22 Tetori i vitit 2020 është një ditë kur batalionet naziste të sulmit drejtohen pas hekurave dhe një komb i tërë është krenar përsëri sot. Gjithashtu sot është një fitore e Demokracisë dhe shtetit të së drejtës”, duke theksuar se Drejtësia “në një mënyrë absolute dhe të padiskutueshme i jep fund veprimit të një organizate kriminale që gjakosi, terrorizoi, vrau në emër të ideologjisë më çnjerëzore të njohur për njerëzimin”.