Gorbachev: “Duket sikur bota po përgatitet për luftë”

Bota Kryesore

Gorbachev: Mungesa e përvojës e Trump mund të jetë një gjë e mirë, shkruan ish-udhëheqësi Bashkimi Sovjetik, në Revistën “TIME”, ku i bën thirrje Putin dhe Trump të bashkëpunojnë për të shmangur një “kërcënim bërthamor”

Për kërcënim i ri bërthamor duket të jetë “e vërtetë” paralajmëron Mikhail Gorbachev në artikullin e tij në revistën “TIME”. Ish-lideri sovjetik jep alarmin duke vënë në dukje se “prioritet absolut” në të gjithë botën duhet të jetë për shkatërrimin e armëve në mbarë botën.

“Duket sikur bota është duke u përgatitur për luftë,” paralajmëron ish udhëheqësi 85-vjeçar Gorbachev, që i bën thirrje presidentit Donald Trump dhe Vladimir Putin për të punuar së bashku për të “reduktuar armët bërthamore” në botë.

“Nuk ka problem më urgjent se këtë herë nga militarizimi të politikës dhe armëve. Kjo duhet të ndalet. Situata është shumë e rrezikshme, “thekson në artikullin e tij Gorbaçov.