Greqi/ 20 persona nen hetim midis tyre edhe kryetari i bashkisë

561

Zjarret e korikut të 2018 lane pas rreth 100 te vdekur dhe shume banes ate djegura, por sot drejtesia vendase ka venë në akuzë 20 persona për neglizhencë dhe fajtorë për këtë tragjedi në zonën e Matit, shkruan e përditëshmja Kathimerini.

Midis të akuzuarve janë Prefekti i Atikës Rena Dourou, kryetari i bashkisë të Maratona Illias Psinakis, Evangelos Bournous, ish shefi i forcave zjarrfikëse Sotiris Terzoudis dhe shefi aktual Vasilis Matheopoulos, por mbi të gjitha edhe ish sekretari i përgjithshëm i mbrojtjes civile Yiannis Kapakis. Të gjithë rrezikojnë deri në 5 vjet burgim.