Greqi: 20 vdekje, 3,605 raste, 240 të intubuar nga coronavirusi

76

Rastet e reja të konfirmuara të regjistruar në 24 orët e fundit janë 3,605, nga të cilat 14 u identifikuan pas kontrolleve në portat e kontrollit të hyrrjes të vendit.

Numri i përgjithshëm i rasteve është 528.474 (ndryshim ditor + 0.7%), nga të cilët 51.2% janë meshkuj.

Bazuar në rastet e konfirmuara të 7 ditëve të fundit, 130 konsiderohen se lidhen me udhëtimet nga jashtë.

Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 20, ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 13,158 vdekje. 95.2% kishin sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart.

Numri i pacientëve të trajtuar me intubim është 240 (63.3% meshkuj). Mosha mesatare e tyre është 65 vjet. 84.6% kanë një sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart.

Mosha mesatare e rasteve është 40 vjeç deri në 106 vjeç, ndërsa mosha mesatare e vdekjes është 78 vjeç deri në 106 vjeç.