Greqi: 2,126 raste të reja, 39 vdekje, 342 të intubuar

53

19 Shtator, Organizata Kombëtare e Shëndetit Publik njoftoi 2,126 raste të reja të Covid-19 në Greqi. Në të njëjtën kohë, sipas informacionit të EODY, 342 pacientë janë të intubuar në ICU, ndërsa 39 vdekje të reja janë regjistruar.

Numri i përgjithshëm i rasteve është 632.908 (ndryshim ditor + 0.3%), nga të cilët 51.0% janë meshkuj. Bazuar në rastet e konfirmuara të 7 ditëve të fundit, 138 konsiderohen se lidhen me udhëtimet nga jashtë dhe 2,866.

Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 39, ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 14,505 vdekje. 95.4% kishin sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart.

Numri i pacientëve të trajtuar me intubim është 342 (62.3% meshkuj). Mosha mesatare e tyre është 65 vjeç. 79.8% kanë sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart. Midis pacientëve të intubuar, 313 (91.52%) janë të pavaksinuar ose pjesërisht të vaksinuar dhe 29 (8.48%) janë plotësisht të vaksinuar.

Mosha mesatare e rasteve është 39 vjeç (varg 0.2 deri në 106 vjet), ndërsa mosha mesatare e vdekjes është 78 vjeç (vargon nga 0.2 deri në 106 vjet).
Këtë e pëlqejnë %d blogues: