Greqi/ Arratisen dy shqiptare te denuar per jete, per 6 vrasje

Greqi Kryesore

Mbreme jane arratisur dy shqiptare te cilet ne nje traget po transportoheshin per ne Pire

Në një plan të organizuar, policia ia atribuon planin e shpëtimit të dy shqiptarëve që u arratisën përmes një anije në Pire, pasi u dënuan me jetë për vrasje me kontrate vdekjeje.

Një nga opsionet që policia qe po shqyrton është se te arratisurit përpiqen të ikin për në Shqipëri.

Një nga te arratisurit është 35 vjeç, me nofkën “Niko”. I arratisuri kishte ekzekutuar me një kontratë vdekjeje bashkeatdhetarin Filipit Mezai në nëntor 2011 në Kalamata. Gjitthashtu akuzohet per kater vrasje. Siç tregoi hetimi i policisë, 35-vjeçari shqiptar ekzekutonte urdhër vdekjeje, me urdher te një kriminel kryesor grek i cili përfundoi në burg,

Per 35-vjecarin, kishin dalë dy urdhëresa arrestimi pasi në vitin 2008 kishte vrarë një 28 vjeçar në Kalamata dhe në vitin 2009 kishte vrarë një grek në Filadelfia e Re, I cili konsiderohet si një nga “pistoleret e mëdha”, ai u dënua dy herë gjatë jetës dhe do të shkonte në burgjet e Kretës.

Edhe i arratisuri i dytë shqiptar eshte denuar per jete per akuze vrasjen e një burri në Elefsina, rrahjen e një grua për vdekje për ta vjedhur. Te dy akuzohen per 6 vrasje dhe mendohet nga policia se drejtimi I tyre mund te jete Shqiperia.