GREQI/ Coronavirus: 50,579 raste, 117 të intubuar, 202 vdekje në një javë

Greqi

Organizata Kombëtare e Shëndetit Publik (EODY), publikoi sot (30/8) raportin javor të mbikëqyrjes epidemiologjike të koronavirusit.

Sipas EODY, në javën e referencës (22-28 gusht 2022) janë regjistruar 50.579 raste me COVID-19 (4.848 për milion banorë: -10% ndryshim javor) nga të cilat riinfeksionet kanë të bëjnë me 23% të infeksioneve. Numri i përgjithshëm i të infektuarve që nga fillimi i pandemisë arrin në 4,762,827, nga të cilët 51,9% janë gra.

Numri i përgjithshëm i shtrimeve në spitalet e territorit në javën referente ishte 1173 pacientë (7-mujore: 168, -23% ndryshim javor),

Numri i pacientëve të intubuar në fund të javës së referencës është 117 (68.4% meshkuj) me një moshë mesatare 69 vjeç dhe 96.6% me një sëmundje themelore dhe/ose moshë 70 vjeç e lart.

Në javën raportuese, pati 202 vdekje të pacientëve me COVID-19 (19 për milion popullsi: -24% ndryshim javor), ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 32,552 vdekje, me 95,9% me një sëmundje themelore. dhe/ose mosha 70 vjeç e lart.