GREQI/ Kompensimi i shtrenjtësisë: Cilat janë kushtet për pagesën e 200 eurove

Greqi

Si, kujt dhe kur do t’i jepet “lëvizja e saktësisë” prej 200 euro parashikohet një amendament i Ministrisë së Punës dhe Çështjeve Sociale, i cili parashikon dhënien e ndihmës financiare urgjente edhe për të moshuarit me të ardhura të ulëta, invalidë dhe të pasiguruar. si këst i dyfishtë i Garancisë Minimale dhe rritje e Ndihmës së Fëmijëve.

Në veçanti, Zyra e Shtypit e Ministrisë së Punës dhe Çështjeve Sociale ka lëshuar njoftimin në vijim:

Me një amendament të Ministrisë së Punës dhe Çështjeve Sociale të dorëzuar në projektligjin e Ministrisë së Shëndetësisë (“Ratifikimi i Marrëveshjes së NënDhurimit nga 17.3.2022 .

Marrëveshjet për trajtimin e pandemisë koronavirus COVID-19 dhe mbrojtjen e shëndetit publik”) termat dhe kushtet për dhënien e ndihmë financiare urgjente për pensionistët me të ardhura të ulëta, përfituesit e pagesës së aftësisë së kufizuar, të moshuarit e pasiguruar, përfituesit e të ardhurave minimale të garantuara dhe përfituesit e ndihmës së fëmijës para Pashkëve dhe më konkretisht deri më 21 prill, në vijim të njoftimeve përkatëse të Kryeministri, Kyriakos Mitoris.