Greqi, pasiguria pakëson depozitat në banka

Greqi

Depozitat e vazhdueshme po pësojnë një hemoragji në bankat për shkak të pasigurisë në këtë vend, që kërcënon të prishë sistemin bankar të vendit. Sipas të dhënave bankat greke kanë humbur 4 miliardë euro brenda tre muajve të parë të vitit 2017. Totali i depozitave së përgjithshme si, bizneset dhe familjet nga 132 miliardë euro që ishin në fund të vitit 2016 ka rënë në nivel prej 128 miliardë euro, për shkak të vonesave në vlerësimin dhe shqetësim për mundësinë e daljes nga shinat të ekonomisë