Komisioneri Evropian D.Avramopoulos: “Turqia të respektojë marrëveshjen për refugjatët si BE-ja”

Emigracioni Kryesore

Bashkimi Evropian dhe Turqia janë partnerë historike dhe është në interes të të dyja për të mbështetur këtë bashkëpunim, tha Dimitris Avramopoulos. Komisioneri Evropian, në një intervistë me gazetën Corriere della Sera, kërkoi shmangien e tensionit dhe komentet e ashpra në interes të të gjithëve.

“Ne vazhdojmë të mbështesim marrëveshjen e Bashkimit Evropian me Turqinë. Unë nuk shoh asnjë arsye pse ne nuk duhet të bëjë të njëjtën edhe Turqia, “tha zoti Avramopulos në intervistë.

“Në vend që të frikësohemi një emergjencës në migrim, të bëjmë gjithçka që mundemi për të parandaluar”, shtoi komisioneri europian, i cili sot do të marrë pjesë në Samitin e Mesdheut Qendror në Romë. Avramopulos vlerësoi italianët për njerëzimin dhe solidaritetin e treguar ndaj refugjatëve dhe theksoi se kjo është veçanërisht e rëndësishme për të krijuar një Qendër Evropiane për Luftën kundër Trafikimit të Migrantëve por dhe Gardës Evropian bregdetare dhe Gardës Kufitare.