Greqi / Rritet numri i rasteve të reja nga koronavirusi, bie numri i vdekjeve

Greqi

18.948 raste të tjera me Covid-19, nga të cilat 3.929 i atribuohen ri-infeksioneve, njoftoi EODY.

101 pacientë janë të intubuar, ndërsa 22 kanë vdekur nga ndërlikimet e koronavirusit.

 

Rastet e reja laboratorike të konfirmuara të sëmundjes (individë) të regjistruara në 24 orët e fundit ishin 18948. Numri i përgjithshëm i të sëmurëve arrin në 3,811,622 (ndryshim ditor +0,5%), nga të cilët 48,5% janë meshkuj.

Numri i riinfeksioneve të reja të mundshme të regjistruara në 24 orët e fundit ishte 3.929 ndërsa që nga fillimi i pandemisë SARS-CoV-2 numri total vlerësohet në 199.004 (5.0% e numrit total të rezultateve pozitive).

Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 22, ndërkohë që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 30. 422 vdekje. 95.7% kishin sëmundje themelore dhe/ose moshë 70 vjeç e lart.

-Numri i pacientëve të intubuar është 101 (62,4% meshkuj). Mosha mesatare e tyre është 72 vjeç.

-92.1% kanë sëmundje themelore dhe/ose moshë 70 vjeç e lart.

-Nga pacientët e intubuar, 36 (35.64%) janë të pavaksinuar ose pjesërisht të vaksinuar dhe 65 (64.36%) janë plotësisht të vaksinuar.

-Që nga fillimi i pandemisë, 4,741 pacientë janë larguar ngaspitalet.

-Pranimet e pacientëve të rinj me COVID-19 në spitalet e territorit janë 362 (ndryshim ditor +8,71%). Mesatarja e shtrimeve shtatëditore është 301 pacientë.

-Mosha mesatare e rasteve është 37 vjeç (nga 0,2 deri në 112 vjeç), ndërsa mosha mesatare e të vdekurve është 80 vjeç (varg 0,2 deri në 106 vjeç).