Greqi: Shkon ne 21 numri i vdekjeve nga Virusi i Nilit Perëndimor

Greqi Shendeti

 

Njëzet e një vdekje dhe 178 raste të infektimit të virusit të Nilit Perëndimor janë regjistruar që nga fillimi i periudhës 2018 deri më 6 shtator, sipas të dhënave të lëshuara nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (HCDCP).

Sipas Buletinit Javor të HICP-së, nga 178 raste, 144 me  semundje të sistemit nervor qendror (CNS, encefaliti dhe / ose meningjiti dhe / ose paraliza akute e lirshme) dhe 34 kishin manifestime të lehta (sëmundje febrile). Mosha mesatare e pacientëve me manifestime CNS është 74 vjet (varg: 10-94 vjet).

Sipas HCDCP, në fillim të këtij viti, 2018, zbulimi i hershëm i virusit është raportuar në Greqi, me shfaqjen e rasteve nga fundi i majit deri në fillim të qershorit. Në Greqi epidemia ka shpërthyer në disa vendbanime në rajonine Atikës perëndimore, Viotia, Selanik, Central Athinë, Athinë Sektori Veriut, Evia Imathia, Pire dhe Ishujt, Pella, Corinth, Kilkis dhe Rethymno,” vëren HCDCP.