Greqi : Shkon në 83 numri i vdekjeve nga gripi

303

Gripi në Greqi po bën kërdinë, ku gjashtë njerëz vdiqën javën e kaluar nga komplikimet nga gripi sezonal, duke rritur numrin e vdekjeve në 83, sipas raportit të përjavshëm të epidemologjisë së Organizatës Kombëtare të Shëndetit Publik (EODY)

Nga viktimat, 65 ishin në pacientë për mjekime në spitale, ndërsa 18 të kujdesit intensiv ambulant. Viktimat janë 48 burra dhe 35 gra, me mosha që variojnë nga 4 deri në 91 vjeç, mosha mesatare 74 vjeç.