GREQI /Super market: Rriten çmimet për 500 produkte të ushqimeve (Lista për disa kategori)

Greqi

Të paktën 500 produkte të konsumit, si ushqimi, do të rriten në çmim në supermarkete, duke sforcuar më tej buxhetet e familjes. Sipas të dhënave që disponon Realnews, deri në fund të muajit çmimet do të rriten në 35 kategori produktesh bazë.

Rritjet e reja pritet të kalojnë gradualisht në raftet e supermarketeve, në varësi të stoqeve të produkteve që kanë në magazinat e tyre.

Lista e re e saktësisë përfshin shënime në lëngje të freskëta (deri në 16%), peshk të ngrirë (15%), artikuj shkrimi (deri në 12%), djathë (deri në 13%), mallra të konservuara (9%-13%), në biskota (6%-12%), në shufra drithërash (10%), në çokollata (3%-12%), në uthull (10%), në oriz (10%), në briosh (10%), në pije (deri në 10%), qumësht i avulluar (9%), makarona (deri në 9%), pastrues shtëpiak (deri në 9%), sapun (deri në 9%), sende të higjienës personale (deri në 9%), në reçel (deri në 9%), në kos (8%), në pasta dhëmbësh (deri në 8%), në kafe greke (6%), në fasule (6%), në të ftohta (3%-6%), në thjerrëza (5%-6%), në vaj ulliri (5%), në ullinj (5%), në qumësht të freskët (5%), në margarina (5%), në gjalpë (deri në 5%), në mish (3% -5%), halva (4%), sallata të gatshme (3.5%), ushqim për kafshët (2.5%) dhe sheqer (2%).

Megjithatë, këto janë rivlerësime të bëra nga kompani individuale dhe nuk kanë të bëjnë me të gjitha kompanitë që prodhojnë apo tregtojnë produktet specifike, diçka që siç dihet i jep shkas edhe të tjerëve.