Greqia është një komb i plagosur

1055

Gazeta javore Die Zeit përpiqet të përgjigjet në pyetjen “pse grekët po protestojnë kundër fqinjit të tyre”, duke theksuar se vrulli për zgjidhjen e mosmarrëveshjes së emrit në Vendin fqinjë është mbështetur nga gatishmëria e SHBA për të integruar vendin e vogël ballkanik në NATO dhe interesin afatgjatë të BE-së në pranimin e saj. Pra, Athina dhe Shkupi u gjetën pak para një marrëveshjeje.

Por një zgjidhje të mundshme të çështjes ishte shkas për protesta masive të mbështetur nga qarqet nacionaliste dhe kishës ortodokse. Mobilizimi i masave ishte e lehtë në një kohë shumë grekë ndihen të poshtëruar gjithsesi nga Evropa. kriza ekonomike i ka privuar ata shumë, edhe tani kuptojnë më fort ne simbole nacionaliste.

Greqia është një komb i plagosur. Si për të drejtën populiste te djathtes se Qeverisë me partner në rritje Kammenos – Tsipras, ka bërë të qartë se nuk do të pranojë emër që përfshin Maqedoninë.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: