Greqi / Temperatura gjatë fundjavës do të arrijë deri në 41 gradë

Greqi

Meteorologu Dimitris Ziakopoulos vlerëson se temperatura do të arrijë në 41 gradë gjatë fundjavës në disa zona te Greqise

Në postimin e tij për zhvillimin e motit në ditët në vijim ai shprehet:

“Kombinimi i presionit të lartë në V. Ballkan me presionin e ulët në Lindjen e Mesdheut po dobësohet, duke sjellë rënie të intensitetit të erës në të gjitha zonat. Ndryshe, njëzetekatërorëshi i ri (e premte) pritet të jetë me diell dhe temperatura do të arrijë: 39 gradë në kontinent dhe 35 gradë në ishuj.

Në fundjavë (23-14/7) parashikohet me diell dhe vetëm në orët e pasdites në kontinent do të ketë vranësira lokale. Mirëpo gjatë ditës në Ciklada, ishujt më jugorë të Egjeut lindor. Temperatura do të rritet dhe do të arrijë: 41 gradë në kontinent dhe 37 gradë në ishuj.

Sa i përket zhvillimit të motit në javën e re priten diell dhe vranësira lokale vetëm pasditeve në kontinent. Përsa i përket erërave dhe temperaturave nuk priten ndryshime të dukshme.

Për sa i përket lagështisë relative që do të vërehet në 8 deri në 10 ditët e ardhshme në vendin tonë, vlen si më poshtë: në orët e mëngjesit priten vlerat e lagështisë relative prej 50 deri në 55% dhe në orët e hershme të pasdites kur temperatura maksimale. vihen re vlerat, lagështia relative do të jetë rreth 30%. Në zonat bregdetare vërehen devijime përpjetë të vlerave të mësipërme, ndërsa në zonat ku mbizotërojnë erërat zbritëse vërehen devijime në rënie”.