Greqi / Tërmet në Kretë

221

Tërmeti u ndje veçanërisht në pjesën më të madhe të Kretës, por edhe ishuj të tjerë në Egjeun juglindor.

Një tërmet i fortë ndodhi pak pas orës 15:30 në Kretë . Shkalla e tërmetit vlerësohet në 4.9 Rihter dhe përqendruar në zonën në verilindje të Sitia . Thellësia fokale vlerësohet në 26.5 km, ndërsa dridhja që u ndje veçanërisht në Kasos, Karpathos dhe Rhodes, por edhe në ishujt e tjerë të Egjeut lindor u zhvillua në 50 km nga bregu lindor i ishullit kryesor në Detin Karpate . Asnjë dëm material ose lëndim nuk është raportuar deri më tani.