Greqia dëbon ambasadorin e Libisë

473

Ministria e Punëve të Jashtme do të thërrasë ambasadorin Libian dhe do t’i japë dy ditë kohë që të largohet nga Greqia, pasi nuk ka dorëzuar autoriteteve Greke Marrëveshjen Detare Turqi-Libi.

Dëbimi i ambasadorit Libian do të fillohet nga Ministria e Jashtme, e cila i kishte kërkuar atij të dorëzojë tekstin e Memorandumit të Mirëkuptimit Turqi-Libi mbi zonat detare deri më sot. Ambasadori Libian nuk e dorëzoi tekstin e marrëveshjes brenda afatit të caktuar për të. Ministria e Jashtme është në dijeni të marrëveshjes, por jo përmes rrugës zyrtare.

Ministria e Jashtme pritet të shpejtojë procesin e dëbimit duke e deklaruar ambasadorin persona non grata dhe duke i dhënë atij dy ditë të largohet nga vendi mbi bazën aktuale.

Pas konfirmimit të Memorandumit Turqi-Libi, ministri i jashtëm të Greqisë i kishte bërë thirrje ambasadorit të Libisë të shprehte shqetësimin e thellë të qeverisë për zhvillimet, duke i dërguar një ultimatum për të njoftuar përmbajtjen e memorandumit, ku trajtohet nga autoritetet greke si i padëshirueshëm në vend.