Greqia investitori më i madh në Shqipëri per 2017

1070

Stoku i investimeve të huaja direkte (FDI) të Shqipërisë për tremujorin e parë të vitit 2017 arriti në 5.8 miliardë euro, sipas të dhënave zyrtare të Bankës së Shqipërisë.

Sipas njoftimit te Zyrës Ekonomike dhe Tregtare të ambasadës se Greqise në Tiranë, vlera e aseteve të të huajve në Shqipëri është rritur me 800 mil. Euro. Gjithashtu sipas të dhënave zyrtare të Bankës së Shqipërisë dhe sektorët që tërhoqi më shumë investime të huaja, janë si më poshtë: Vendi i parë mbahet nga sektorin e komunikimeve dhe të informacionit, e cila përfshin kompanitë e telekomunikacionit, teknologjisë së informacionit, qendrat e thirrjes, etj stokut të investimeve të huaja direkte në kjo në tremujorin e parë të vitit 2017 arrin në 1.2 miliardë euro. Sektori i dytë më i rëndësishëm për investitorët e huaj është industria e gazit dhe energjisë elektrike.

Ky sektor përfshin investime në bimët koncesioneve hidroelektrike dhe gazsjellësit Trans Adriatic tub (TAP). Siç është përmendur, Greqia është aktualisht partneri kryesor i ekonomisë shqiptare. Vlera e aseteve në pronësi të kompanive greke në Shqipëri është 1.2 miliard euro, me investitorë holandezë që zënë vendin e dytë dhe vlera e investimeve holandeze në Shqipëri në 870 milionë euro./liberal/

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: