Gripi: 77 të vdekur, 17 në një javë

168

17 raste më vdekjeprurëse të komplikimeve të gripit të regjistruara brenda javës e 17-23 Shkurt, sipas të dhënave më të fundit epidemiologjike nga EODY, ndërsa numri i vdekje të konfirmuar dhe te raportuar nga autoritetet e EODY është rritur në 77..

Në veçanti, në javën e fundit 17–23 shkurt, u regjistruan 17 vdekje shtesë nga komplikimet e gripit, duke e çuar numrin e viktimave në 77. 59 vdekje ishin në pacientët që mjekoheshin në spitale dhe 18 në pacientët në shtëpitë e tyre..

Viktima  janë 44 burra dhe 33 gra, me mosha që variojnë nga 4 deri në 91 vjeç, do të thotë me mosha mesatare 75 vjeç. Nga 73 raste (94.8%), virusi i gripit tip A u izolua dhe u izolua virusi i gripit të tipit B 4 (5.2%).