Hardalias: Jemi të shqetësuar për kufijtë tokës, 76% e rasteve janë importuar nga vendet fqinje.

244

Zëvëndësministri grek ka folur sot për rastet e coronavirusit te importuar nga vendet fqinje në 76%.

“Personalisht, besoj se nuk duhet të ketë festa në gusht” – Nga Serbia, Bullgaria, Rumania, Shqipëria dhe SH.B.A., rastet më të importuara të koronavirusit – Në 19 ditë, u kontrolluan 13.9% të atyre që erdhën në Greqi me çfarëdo mënyre.

Nikos Hardalias informoi sot ditën e martë për inspektimet e kryera që nga dita kur Greqia hapi kufijtë e saj, duke përcjellë shqetësimin e autoriteteve për kufijtë tokësorë, ndërsa në të njëjtën kohë iu referua vendimit në fund të korrikut nëse do të mbahen apo jo festat. gusht. Ai gjithashtu sqaroi se nuk ka një plan të përgjithshëm të bllokimit.

Sipas Z. Hardalias, 5 vendet e para në çështjet e importuara ishin Serbia me 78, Bullgaria me 63, Rumania me 61, Shqipëria me 23 dhe Sh.B.A me 6. Në mënyrë të veçantë, nga gjithsej 295 raste të importuara, “76% janë nga katër vendet miqësore të Ballkanit “.