Itali / U mbajt gabimisht, lirohet nga burgu pas tre vjetesh

746

U lirua me akuzën si kreu i rrjetit të trafikimit të emigrantëve.

Gjykata e Palermos shfajësoi një nga Eritrea të premten, i cili akuzohej si nje kryesor i një rrjeti të madh trafikantësh emigrantësh, duke konfirmuar se ai ishte identifikuar gabimisht kur u arrestua tre vjet më parë në një ndërmarrje të përbashkët midis autoriteteve italiane dhe britanike. Arrestimi në 2016 i Medhani Tesfamariam Bere, u paraqit si një sukses i madh nga autoritetet italiane dhe britanike, të cilët besonin se kishin kapur një nga trafikantët më të kërkuar të emigrantëve, i njohur dhe me nofkë “Gjenerali”.

Por gjyqtari Alfredo Montalto i Gjykatës së Apelit të Palermos dje kërkoi lirimin e menjëhershëm të Bere, i cili u arrestua në Khartoum, Sudan më 24 maj 2016.

Ky është një rast i gabimit të identitetit. Njeriu i ndaluar u arrestua padrejtësisht, “tha Montalto.

Pasdite, i riu u transferua në Qendrën e Paraburgimit të Emigracionit në Kaltanissetta, në qendër të Sicilisë, me qëllim të dëbimit të tij, njoftoi Michel Calandro, një avokat që tani ka paraqitur një kërkesë për azil të ish të dënuarit të pafajshëm.

.