Keni planifikuar pushimet në Shtator? Si pritet të jetë moti në këtë muaj

Aktualitet

Muaji shtator do të jetë një muaj i nxehtë që përngjason me verën.

Të gjithë ata që kanë planifikuar pushimet në këtë fillim shtatori, nuk duhet të shqetësohen pasi moti do të jetë i kthjellët dhe i ngrohtë. Sipas sinoptikanëve gjysma e parë e muajit shtator do të jetë me temperatura deri në 36 gradë, tipike për stinën e  verës. Reshjet do të jenë të pakta dhe të izoluara vetëm në zonat malore. Pjesa e parë e shtatorit do të jetë me temperatura mbi normalen e muajit, dhe vetëm në pjesën e dytë pritet një rikthim të temperaturave tipike të vjeshtës.