Këto janë universitetet më të mira në botë

Bota

Për të 20-tin vit radhazi, Harvardi është universiteti më i mirë në botë, që do të thotë se universitetet amerikane janë ende në krye të renditjes botërore të institucioneve më të mira të arsimit të lartë, e cila është përpiluar që nga viti 2003 nga organizata e pavarur Shanghai Ranking Consultancy. .

Konkretisht, institucionet universitare anglo-saksone zënë, si vitin e kaluar, dhjetë vendet e para. Dhjetëja e parë përbëhet nga tetë universitete amerikane dhe dy britanike.

Harvardi, duke mbajtur kryesimin, është sërish përpara Universitetit Amerikan Stanford. Në të njëjtën kohë, një tjetër universitet amerikan, Instituti i Teknologjisë i Massachusetts (MIT), zuri vendin e tretë në listë, duke e çuar Universitetin Britanik të Kembrixhit në vendin e katërt.

Pasohet nga universitetet amerikane të Berkeley (vendi 5) dhe Princeton (vendi i 6-të) dhe më pas Universiteti Britanik i Oksfordit (vendi i 7-të). Renditja e Shangait bazohet në gjashtë kritere, duke përfshirë numrin e çmimeve Nobel dhe Fields – të konsideruara si Nobeli i matematikës – të fituara nga të diplomuarit dhe profesorët e tij, studiuesit me më shumë citate ose numrin e botimeve të rishikuara nga kolegët Science and Nature.

Këtë vit më shumë se 2.500 institucione u ekzaminuan për të hartuar një renditje të 1.000 më të mirëve.