Merkel: Refugjatët një nga sfidat me të cilat po përballet Bashkimi Evropian

Bota

refugjat-merkel Shtretër emergjente, aq sa qyteti është kthyer në një kamp refugjatësh. Të gjithë në Gjermani po diskutojnë dyndjen e refugjatëve dhe azilkërkuesve. Kancelarja Angela Merkel kishte paralajmëruar tashmë në fund të qershorit: “Problemi i refugjatëve është një nga sfidat më të mëdha me të cilat po përballet Bashkimi Evropian është. Dhe problemi po bëhet më akoma më i madh”

Ndërkohë, autoritetet gjermane presin mbi 450 000 aplikantëve për azil për këtë vit. Por, të shtunën e kaluar në qytetin Bavari erdhën më shumë se 1,100 refugjatë  të paligjshëm. Gazeta e përditëshme gjermane Bild thotë se, çfarë duhet të ndodhë tani, në mënyrë që situata po përshkallëzohet? Ne kemi nevojë për një ligj të emigracionit.

refugjat-kampGjermania ka nevojë në vitet e ardhshme për mijëra punëtorë shtesë (punëtorë të kualifikuar, veçanërisht infermieret dhe inxhinierë) nga jashtë. Deri në vitin 2030, Gjermanisë i nevojiten rreth 1.4 milion punëtorë, njofton Ministria Federale e Punës! Për këtë ne kemi nevojë për një ligj që rregullon fluksin: Kush është i arsimuar dhe flet shumë mirë gjermanisht, vjen më lehtë në Gjermani. Por, kushdo që vjen tek ne, i projektuar për të marrë përfitime sociale, duhet të kthehet në vendin e tij të origjinës  me të shpejtë, thekson Bildmerkel-refugjat