Kili / Punëtori u pagua gabimisht me 330 pagë mujore, largohet nga puna

Bota

Një punonjës në Kili dha dorëheqjen dhe u zhduk pasi kompania ku punonte e pagoi… aksidentalisht 330 herë pagën e tij për shkak të një gabimi në listën e pagave.

Punëtori, një asistent dërgimi për kompaninë e sallameve Consorcio Industrial de Alimentos, mori një pagë prej 165,398,851 pesos kilian, ose rreth 185,000 dollarë, për muajin maj. Vetëm rreth 500,000 pesos kilian, ose 545 dollarë, duhet të ishin paguar.

Njoftoni por…
Punëtori fillimisht njoftoi menaxherin e tij për pagesën e madhe, sipas medias lokale Diario Financiero.

Menaxheri i raportoi çështjen HR, i cili nga ana e tij i kërkoi punonjësit të udhëzonte bankën që t’i kthente paratë kompanisë. Ai pranoi të shkonte në bankë të nesërmen, por në fund i mbajti paratë për vete dhe injoroi punëdhënësin e tij për ditët në vijim, pavarësisht përpjekjeve të këtij të fundit për të kontaktuar me të. Burri përfundimisht dha dorëheqjen e tij përmes një letre dërguar kompanisë nga avokati i tij.

Consorcio Industrial de Alimentos ka ngritur padi kundër punonjësit duke e akuzuar për përvetësim parash, por deri më tani nuk ka asnjë të arrestuar.