Skenari më i pabesueshëm se si Rusia do sulmojë SHBA

Bota

vullkani sotRusi  –  Analisti ushtarak rus dhe eksperti Sivkov, zbulon se si Moska mendon për të goditur Uashingtonin nëse intensifikohen marrëdhëniet SHBA – Rusi. Presidenti i Akademisë Gjeopolitike të Rrezikut të Rusisë publikoi pjesë të ndjeshme të mbrojtjes së SHBA, ku një prej tyre të jetë aktivitet sizmik i vullkanit me çarjen i Shën Andreas. Siç thekson në artikullin e tij Konstantin Sivkov, vazhdon politika e NATO-s e ndjekur sot dhe zgjerim aleancës në drejtim të Rusisë, gjë që nuk do të linte asnjë zgjedhje në Rusië për të shkatërruar tërësisht armikun. Sipas Sivkovit një skenar që Rusia po shikon është me sulmim bërthamor në vullkanin Yellowstone apo në çarrjen e vullkanit Shën Andreas. Para 2.1 milion vjetësh, vullkani Yellowstone shpërthyen tri herë, duke zhytyr në errësirë me hirin e tij pothuajse të gjithë Amerikën e Veriut. Gjeologët besojnë se vullkani Yellowstone mund të shpërthejë në çdo kohë. Ka dëshmi të rritjes së veprimtarisë sizmike në zonë, kështu që një ngacmim i vogël me armë bërthamor mund të shkaktojë shpërthimin e tij. Lidhur me këtë vullkan Discovery Channel thekson se një shpërthim i kësaj shkalle do të fundosë Amerikën e Veriut në errësirë dhe në një dimër vullkanik. Goditja me armë bërthamore në çarrjen e Shën Andreas do të shkaktojë cunamin katastrofik që do përfshiu brigjet amerikane. Lidhur me këtë veprimtari, “Puti do që të krijojë përsëri perandorinë ruse, unë nuk e di se ku do të ndalet” tha senatori amerikan  John McCain.