Kinë, 900,000 foshnja lindin çdo vit me anomali gjenetike

943

Autoritetet kanë vendosur të lejojnë çiftet e martuara të lindin  dy fëmijë

Sipas Agjencisë së lajmeve të Athinës, rritja  e anomalive gjenetike në vitin 1996 ishte 87.8 për 10.000, por në vitin  2010 ajo u rrit në 149.9 për 10.000, nga 120 në 2003, kur Kina hoqi detyrat e parakohshme me të dhënat e publikuara nga autoritetet shëndetësore.

Në një përpjekje për të luftuar popullsinë e plakur të vendit, autoritetet vendosën të lejonin që çiftet e martuara të lindin dy fëmijë, duke i dhënë fund politikave njëfamiljare që u përdorën dekada më parë për të mbajtur një frenim të popullsis në rritje.

Sipas Komitetit Kombëtar për Shëndetin dhe Planifikimin Familjar, 60% e femrave që kanë të drejtë të kenë një fëmijë të dytë janë nga 35 vjeç e lart. Gjithashtu vlerësohet se numri i grave të moshuara në shtatzëni do të tejkalojë 3 milion në vit nga 2017 deri 2020. Kjo rrit rrezikun e anomalive gjenetike.

Kina ka caktuar 25 gusht si Dita e Parandalimit të Aftësisë së Kufizuar për të shpërndarë informacion mbi aftësinë e kufizuar për t’i ndihmuar njerëzit të identifikojnë më mirë rreziqet.

Në Kinë sot ka mbi 85 milionë njerëz me aftësi të kufizuara
Këtë e pëlqejnë %d blogues: