Komisioni i BE-së : 180 milion euro Greqisë për refugjatët

840

Komisioni Evropian sot njoftoi fonde të reja prej 180 milion euro për programet e ndihmës në Greqi, duke përfshirë përmirësimin e emblemës “Programi i Integrimit dhe Integrimit të Emergjencave” (ESTIA), i cili ofron ndihmë për refugjatët për të gjetur strehim në zonat urbane përveç kampeve, si dhe ndihmë të rregullt financiare. Financimi u njoftua në Athinë sot Komisioneri për Ndihmën Humanitare dhe Krizave Menaxhimi Christos Stilianidis me kryeministrin Aleksis Tsipras në Greqi. Projekti i ndihmës, filloi në korrik 2017 nga Komisioneri i Lartë i OKB për Refugjatët, në përputhje me politikën e qeverisë greke për largimin e refugjatëve nga kampet. Ky program i krijuar deri më sot më shumë se 23 000 vende strehimi në zonat urbane, dhe filloi një sistem ndihmës financiar që shërben më shumë se 41 000 refugjatë dhe azilkërkues.

Në përgjithësi, mbështetja e Komisionit Evropian për Greqinë për menaxhimin e kufijve humanitarë, migrues dhe të jashtëm tani tejkalon 1.5 miliardë euro nëpërmjet formave të ndryshme të financimit.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: