Greqia 1,211 rastesh të reja dhe 12 vdekje nga COVID-19.

165

Greqia 1,211 rastesh të reja të koronavirusit u njoftua nga Organizata Kombëtare e Shëndetit Publik (EODY),  35 ishin raste në portat kufitare.

  •  114 janë të intubuar në spitale, ndërsa janë regjistruar 12 vdekje të reja në 24 orët e fundit.
  • Numri i përgjithshëm i rasteve është 35510, nga të cilat 55.2% janë burra.
  • 615 vdekje gjithsej në vend. 234 (38.0%) gra dhe burrat e tjerë. Mosha mesatare e bashkëqytetarëve tanë të vdekur ishte 79 vjeç dhe 96.3% kishin disa sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart.
  •