London: Protestë nga “Statuja e Lirisë” kundër Trump

Bota

“Prej vetëm 100 ditë, Presidenti Trump arriti të kërcënojnë dhe të dëmtojnë të drejtat e njeriut në SHBA dhe në mbarë botën”, tha Patrick Corrigan, anëtar i Amnesty

Jashtë ambasadës amerikane, të paktën 100 persona janë maskuar në mënyrë simbolike nga Statuja e Lirisë dhe u mblodhën sot para ambasadës amerikane në Londër për të denoncuar qeverinë e Donald Trump, i cili është duke u përgatitur për të festuar të shtunën e ardhshme, 100 ditët e para të tij si president i SHBA.

“Statuja e Lirisë, në qoftë se ajo kishte mish e eshtra, si unë do të ishte duke qarë sot”, shtoi Kerry Moskogkiouri edhe anëtar i OJQ mbrojtjen e të drejtave të njeriut. Sipas Amnesty, janë mbajtur demonstrata ditën e sotme dhe do të bëhen dhe të shtunën në Irlandën e Veriut dhe në Skoci.