Paralajmëron Merkel: Mbretëria e Bashkuar nuk do të ketë të njëjtat të drejta si anëtarët e BE-së

Bota

Të mos shpresojnë se  do të kenë të njëjtat të drejta si vendet që janë anëtare të Bashkimit Evropian pas Brexit, paralajmëroi sot kancelarja gjermane Angela Merkel, duke kritikuar disa iluzione rritur në këtë drejtim, në Mbretërinë e Bashkuar.

“Një vend i tretë nuk do të ketë të njëjtat të drejta dhe privilegje njëllojë të një vendi anëtar,”  tha ajo në parlament, kancelarja e Gjermanisë, vetëm disa orë para samitit evropian që do të përcaktojë vijat e kuqe të Bashkimit Evropian në negociatat për kushtet e divorcit me Mbretërinë e Bashkuar.