Më mirë të vdesim sesa të jemi në burg në Libi

917

Një emigrant i ri nga Mali që u shpëtua nga Deti Mesdhe në ditët e fundit tregoi një histori dramatike për shpëtuesit e tij. “Do të ishte më mirë të mbytesh se sa të shpetosh nga Libianët,” tha ai.
Një emigrant i ri nga Mali, i cili u shpëtua së fundi nga Deti Mesdhe, u tha shpëtimtarëve të tij nga OJQ SOS Mediterranee: “Ne rrezikojmë jetën tonë, por është më mirë të mbytemi se sa të arrestohemi nga marina e Libisë”.

I riu ishte midis rreth 370 emigrantëve të shpëtuar gjatë natës midis 25 dhe 26 dhjetorit në ujërat ndërkombëtare jashtë brigjeve të Libisë.

“Është sikur ne të rikthehemi në skllavëri. Zezakët janë skllevërit e tyre, sot mendojnë në Libi,” tha ai.

Ne u përpoqëm të arratisnim” nga libianët

Kur varka arriti dhe ne e pamë flamurin libian, u përpoqëm të arratiseshim. Të gjithë ishim të shqetësuar, nuk na lejonin të iknim, ata vazhduan të na ndiqnin, kështu që njerëzit nuk do të rrezikonin jetën e tyre, shumë gra dhe shumë fëmijë mes nesh, ne i lëmë ata “, tha emigrantja e re.

Askush nuk ra në ujë, falënderoj Perëndinë. Në anijen libiane, ata nuk na dhanë ujë dhe as ushqim“.

I riu tha se ai u dërgua në burg, pasi u kthye në Tripoli.

“Riatdhesimi është më i mirë se burgjet libiane”

“Kur arritëm në portin e Tripolit, organizatat humanitare ishin aty, morën adresat tona, pastaj u futëm në autobusë dhe na çuan në burgje,” u tha ai punëtorëve humanitarë.

“Burgjet nuk ishin të organizuara, ishte shumë e ngushtë, madje edhe ulja poshtë ishte e pamundur“, tha ai.

“Duhet të ecni në krye të personave, organizatat humanitare nuk janë aty, madje edhe marrja e ujit është e vështirë, ne do të pimë ngadalë sepse nuk dinim nëse do të na sillnin më shumë ujë më pas. Një ditë ata na sollën pesë litra ujë, pastaj shkuam tri ditë pa, filluam të pimë ujë të keqe dhe na dhanë makarona të papërpunuara për të ngrënë. Është më mirë që të riatdhesohet shpejt se sa të gjendesh në burgjet libiane”./infomigrants/
Këtë e pëlqejnë %d blogues: