Më shumë se 1,200 fëmijë refugjatë të pashoqëruar

Greqi

femijete epashoqeruar nr-2

Focus News /  Në Greqi më shumë se 1,200 fëmijë të pashoqëruar janë në listat e pritjes për të gjetur një vend mbrojtje, ndërsa nga gushti deri në tetor të vitit 2016 ka pasur 524 fëmijë të  sapoardhur të pashoqëruar në gjashtë qendrat e pritjes hot spots. Në të njëjtën kohë, deri më 6 nëntor, vetëm 205 fëmijë të pashoqëruar kanë pranuar për rivendosjen në një vend tjetër evropian, dhe kjo gjë ka nevojë për më shumë se 11 muaj për të zbatuar dhe për bashkim familjar. Të dhënat e mësipërme prezantoi partnerin e tij të Departamentit Politika e Migracionit, Alkis Souliotis, në një konferencë “Mjekët e Botës” për mbrojtjen e fëmijëve të pashoqëruar të mbajtur në Athinë. Një total prej rreth 2.500 fëmijëve të pashoqëruar ndodhen në mesin e 62.000 refugjatëve dhe imigrantëve në krizën e fundit të Greqisë. Për më tepër, më 17 nëntor, 286 fëmijë të pashoqëruar kanë qenë të mbyllur ne qendrat e pritjes hots spots, si dhe në dy në qelitë e policisë.

Shqipëria ka një shije të hidhur lidhur në këtë drejtim ku deri më sot në kët vend janë futur 3.000 fëmijë të pashoqëruar nga prindërit e tyre, aq sa vite më parë u zbulua skandali në shtëpinë e fëmijëve në Agio Varvara ku u zhdukën pa lënë gjurmë 530 fëmijë shqiptarë…